En toner eller en skintonic, som det hed engang, er ofte et overset step i en hudpleje rutine. Efter man har renset huden, hvorfor skal man så til at bruge endnu et vandigt produkt, som ikke virker til at gøre ret meget? Den klassiske forklaring er, at en toner regulerer hudens pH efter vask. Det er også rigtigt, men en toner kan nu også noget meget andet, som måske er mere interessant end pH-regulering.

Forstil dig, at din hud er en glaskrukke med sten. Nederste ligger de nyeste og mindste sten, mens stenene bliver ældre og grovere jo tættere på overfladen du kommer. Sådan er din hudstruktur også, og cellerne i din hud er stenene.

Hvis du efter rens går direkte til at komme en tyk creme i krukken, så vil der ske én ting. Cremen vil lægge sig ovenpå stenene og blive dér. Det fungerer godt, hvis dit mål med din hudpleje kun er at hjælpe hudens barriere og de yderste sten med at blive næret og beskyttet. Men alle de små nye hudceller ligger som småsten nederst i krukken, og dem når du slet ikke, når cremen kun ligger på de øverste sten.

For at komme ned og påvirke de nyeste celler og virkelig gøre en forskel, skal du bruge et tyndtflydende produkt. Hvad enten du ønsker mindre fedtet hud, at gøre huden mere modstandsdygtig eller du savner mere fylde og dyb fugt i din hud. For toneren er specialist i netop dét. Den er så tynd, at den nemt kan synke ned til de mindste små sten og påvirke dem i lige dén retning, som du gerne vil.

 

Og en toner har endda endnu en bonus-virkning – den hjælper dine efterfølgende produkter med at synke ned i huden, da toneren allerede har lavet små veje ned i huden. Tænk på vanddråber på et bilvindue. Jo flere dråber, der samler sig i baner, jo hurtigere går det. Derfor vil du også opleve, at du optager din essens og/eller serum langt bedre, hvis huden først er blevet fugtet med en toner.

Derfor skal du bruge en toner:  

 • Den regulerer pH, så huden er mere modstandsdygtig overfor skadelige bakterier

 • Den påvirker hudcellerne i den spæde begyndelse, så du kan påvirke din hud helt i starten

 • Den hjælper de efterfølgende produkter med at komme ned i huden dér, hvor de virker allerbedst

Jeg har herunder samlet et udvalg af mine egne yndlingstonere og en enkelt toner-lignende essens, som jeg har udvalgt på baggrund af deres dokumenterede effekt. Jeg håber, at du kunne bruge guiden, og husk, at du altid er velkommen til at kontakte mig på kontakt@miho.dk, hvis du har spørgsmål til, hvilke produkter vil kunne gøre en forskel for lige din hud.

Mange hilsner,
Sidsel, PhD i allergi & hud og stifter af MIHO

Anbefalet tonere til forskellige hudtyper:

Til den urene hud:

 • Some By Mi – AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Toner, 150ml

  175,00 kr.

Til den dehydrerede hud:

 • Benton – Aloe BHA Skin Toner, 200ml

  165,00 kr.

Til huden med store porer:

 • La Dôlf – Pure Phagy Toner, 150ml

  159,00 kr.

Til den normale eller tørre hud:

 • Pyunkang Yul – Mist Toner, 200ml

  149,00 kr.

Til den sarte hud:

 • COSRX – Centella Water Alcohol-Free Toner, 150ml

  135,00 kr.

Til den modne hud:

 • Neogen – Real Ferment Micro Essence, 150ml

  295,00 kr.

Til den hyperpigmenterede hud:

 • COSRX – AHA BHA Vitamin C Daily Toner, 150ml

  169,00 kr.

Til den fedtede hud:

 • Jumiso – Yes I Am Toner AHA 5%, 150ml

  129,00 kr.