Hvis der fandtes en ingrediens, som både kunne modvirke alderstegn, give dig glat hud med et minimum af synlige porer og udjævne pigmentforandringer fra for meget sol eller gamle ar. Ville du så være interesseret? 

Gode nyheder. Den ingrediens findes faktisk og den er ikke engang forbeholdt millionærer og supermodeller! Sig goddag til retinol – noget af en superhelt, når det gælder hudproblemer, der spænder helt fra hyperpigmentering over forstørrede porer og acne til reduktion af fine linier. MIHOs stifter Sidsel, der er forsker i hud og allergi, har skrevet mere om, hvad retinol kan lige her: 

Retinol, der også er kendt som retinoider, A-vitamin eller A-vitaminsyrederivater, er ikke længere kun forbeholdt antiage. Faktisk har retinol vist sig at være yderst effektiv til hudproblemer og til at forbedre hudens udseende på flere forskellige områder: 

Vil du gerne gøre noget for de fine linier? 

Retinol er en med rette berømt ingrediens indenfor anti-age pleje. Og en af de klinisk dokumenterede virkninger af retinoler er da netop også deres evne til at stimulere kollagenproduktionen dybt i underhuden og øger cellefornyelsen i huden. Dette fører til en mere fyldig hud, en synlig udjævning af teksturen i huden og en reduceret dybde af linjer.  

Problemer med pigmentforandringer i huden?  

Men retinol er også fantastisk til at reducere misfarvninger og hyperpigmentering i huden. Her virker retinolen ved at øge cellefornyelsen i huden og hæmme noget af den forhøjede produktion af melanin, så der hurtigere kommer friske mindre pigmenterede hudceller frem til overfladen.  

Ujævn hud, store porer eller acne? 

Hvis du oplever problemer med ujævn hud, tilstoppede porer eller acne, bør du også unde dig selv at afprøve et hudplejeprodukt med retinol. Retinol kan nemlig forfine hudens tekstur og porestørrelsen ved at regulere talgproduktionen og øge omsætningen af hudcellerne. Porerne holdes derfor renere, hvilket forhindrer ophobning af døde hudceller, som vil vise sig som en glattere og mere jævn hud. Retinoler virker desuden anti-inflammatorisk, altså hjælper den huden med at bekæmpe betændelse, hvilket behandler eksisterende acne og forebygger fremtidige udbrud. 

Husk at tilvænne huden langsomt! 

Fordi retinol er en særdeles potent ingrediens, er det vigtigt man tilvænner sin hud langsomt for at undgå irritation. Derfor anbefaler vi hos MIHO altid, at man kun bruger sit retinolprodukt hver 3. dag i de første to uger. Derefter kan brugen øges til hver 2. dag. Hvis der opstår irritation som rødme eller tør hudoverflade, er det vigtigt at gå tilbage til startfasen og give sin hud mere tid, før man prøver at opjustere. Det er også vigtigt at vælge sin koncentration med omhu – mere er ikke altid godt og kan føre til irritation og mikroinflammation i hudens dybere lag.  

Når du begynder at inkludere retinoler i din hudplejerutine, er det afgørende at huske at beskytte din hud mod solen. Retinoler kan gøre huden mere følsom over for UV-stråler, så det er vigtigt altid at bruge solcreme med tilstrækkelig beskyttelsesfaktor for at beskytte mod solskader.  

Hvis du kunne være fristet til at give retinol en chance og opleve en glattere, smukkere hud, er hér mine bedste bud på to gode serummer og to fantastiske øjencremer med retinol. Bemærk, den ene øjencreme er med klassisk retinol og den anden med varianten bakchuiol, der er en mildere version, og endda kan bruges under graviditet. 

Jeg håber, at du blev klogere på, hvad retinol kan. Har du spørgsmål til, hvilke produkter, der ville passe til lige din hud, er du altid velkommen til at kontakte mig på mail. 

Mange hilsner,
Sidsel, PhD i allergi & hud og stifter af MIHO

Retinol-serummet til dig, der er under 50 år:

Øjencremen til dig, der er under 50 år (med bakchuiol og hyaluronsyre):

Retinol-serummet til dig, der er over 50 år:

Øjencremen til dig, der er over 50 år (indeholder desuden niacinamide, der lysner):

 • COSRX – The Retinol 0.5 Oil, 20ml

  269,00 kr.

 • Haruharu Wonder – Black Rice Bakuchiol Eye Cream, 20ml

  179,00 kr.

 • Some By Mi – Retinol Intense Reactivating Serum, 30ml

  359,00 kr.

 • Some By Mi – Retinol Intense Advanced Tripple Action Eye Cream, 30ml

  195,00 kr.