Hvad kan AHA og BHA – og hvad i alverden er PHA?

Der findes mange forkortelser indenfor hudpleje, og hvis du er forvirret, så vær helt rolig – du er ikke alene, og vores forsker Sidsel er her klar med en god guide til, hvad de forskellige ting er, og hvornår det giver rigtig god mening at bruge dem i din rutine.

Først og fremmest – syre og hudpleje, er det nu en god idé? Ja! Syre giver fantastisk god mening, når man taler om hud. Huden har sin egen naturlige syrekappe, som er et lag, der hjælper huden til at bevare fugt og holde skadelige ting væk. Huden er faktisk en smule sur helt naturligt, og forskellige syrer kan hjælpe med at booste din hudpleje. Hvilken syre, der er relevant for dig, kommer der her en mini-guide til:

Det kan være fristende at straks opstarte med en masse syre-holdige produkter, men vær opmærksom på, at hvis du gerne vil blande produkter, så skal du gøre dette meget forsigtigt og helst i samråd med en ekspert, så du ikke overbehandler din hud, eller led efter produkter, som allerede indeholder flere typer syrer, som er afstemt i forhold til hinanden. Vi har flere gode produkter hos MIHO både med de enkelte syrer og med kombinationer.

For alle produkter med syrer gælder dog det samme, nemlig at regelmæssig brug er vejen frem. Du vil se fine resultater efter at have brugt produkterne første gang, men du vil virkelig se en virkning ved at holde ved og lade syrerne langsomt transformere din hud til den bedste udgave af sig selv.

Mange hilsner,

Sidsel, PhD i allergi & hud og stifter af MIHO

Produkter med AHA:

 • Jumiso – Yes I Am Toner AHA 5%, 150ml

  129,00 kr.

 • COSRX – AHA 7 Whitehead Power Liquid, 100ml

  189,00 kr.

Produkter med BHA:

 • Benton – Aloe BHA Skin Toner, 200ml

  165,00 kr.

 • COSRX – BHA Blackhead Power Liquid, 100ml

  219,00 kr.

Produkter med PHA:

 • COSRX – Low pH Good Night Soft Peeling Gel, 120ml

  159,00 kr.

 • Laneige – Lip Sleeping Mask EX [Berry], 20g

  199,00 kr.

Produkter der kombinerer flere typer syrer: 

 • Some By Mi – AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Cream, 50ml

  189,00 kr.

 • COSRX – AHA BHA Vitamin C Daily Toner, 150ml

  169,00 kr.