Der var engang, hvor man ikke behøvede gøre det store for at rense sin hud – et årligt bad kunne vel gøre det. Men meget har ændret sig siden da. Vi har forurening i luften, som sætter sig i huden, vi bruger solcreme, vi smører os ind i forskellige produkter for at opnå en smukkere hud, og vi bruger makeup, som skal kunne holde en hel dag og en cykeltur i støvregn.

Derfor er det nødvendigt at rense sin hud. ’3 i 1’ produkter, eller produkter, som mener at kunne det hele baseret på kraftig sæbeskum, ender ofte med enten at være for dårlige til deres arbejde og efterlader en masse snavs, eller alt for gode til deres arbejde, og efterlader huden med en strippet fugtbarriere. Men hvordan gør man det så bedst muligt? Der er forskellige ’skoler’ indenfor dette, men forskerens egen hudpleje-rutine er baseret på lige dele videnskab og sund fornuft.

Jeg har samlet nogle rigtig gode bud på både olie- og vandbaseret rens herunder. Jeg håber, at du kunne bruge guiden, og husk, at du altid er velkommen til at kontakte mig på kontakt@miho.dk, hvis du har spørgsmål til, hvilke produkter vil kunne gøre en forskel for lige din hud.

Mange hilsner,
Sidsel, PhD i allergi & hud og stifter af MIHO

Oliebaseret renseprodukter – til at fjerne olie, forurening og makeup: 

God til alle hudtyper:

Til den urene hud:

Til den sarte hud:

Til den modne hud:

Til den tilstoppede hud:

Vandbaserede renseprodukter – til at rense porerne og pleje huden: 

God til alle hudtyper:

Til den urene hud:

Til den sarte hud:

Til den modne hud:

Til den tilstoppede hud: